De Wandeling

Hoe gaat het in z’n werk? Het komt voor dat uw hond op een dag of soms op dagen wat langer alleen thuis is. Bijvoorbeeld doordat u het druk heeft op het werk, ziek bent, misschien heeft u wel lichamelijke klachten. Of u gunt uw hond een plezierige sociale wandeling met soortgenoten. Als u een dagje weg wilt, of niet in staat bent om een lange wandeling te maken, dan wil ik u graag helpen.

Ik haal uw hond bij u thuis op, hij gaat dan mee in mijn auto wat speciaal is ingericht voor het vervoeren van honden. Ze zitten allemaal in een aparte hok. Dan gaan we ergens heen waar we lekker kunnen wandelen. En waar ze lekker los kunnen lopen, rennen, spelen en misschien wel zwemmen.  Na de wandeling breng ik hem natuurlijk ook weer thuis. Bij thuiskomst is de hond handdoek-droog. Verder bij thuis komst controleer ik of er nog genoeg water in de waterbak zit.

Nu is het zo, dat er naast de wandelingen ook speeluurtjes zijn in de speeltuin.
Sinds een paar maanden mag ik gebruik maken van een stukje land waar ik een honden speeltuin aan het realiseren ben. Een weide van ongeveer 6500m2. Helemaal omheind, water is aanwezig, schaduw, en speeltoestellen  uiteraard. Het kan dus zijn dat als ik je hond ophaal we kunnen gaan wandelen maar we kunnen ook naar de ‘speeltuin’. Dat verschilt per dag.

Voordat ik uw hond meeneem om lekker te wandelen, hebben we eerst een kennismakingsgesprek wat geheel vrijblijvend is. Daarin worden onder meer de karaktereigenschappen en eventuele problemen van uw hond besproken. We nemen samen de algemene voorwaarden door en kunnen direct afspraken maken, bijvoorbeeld over sleutelservice. En over betalingen.

Het kan natuurlijk zijn dat uw hond loops is, of misschien wat oud. Misschien is het ook nog wel een pup. Ook daar kunt u me voor bellen. En zoeken we naar de gepaste oplossing.

 Belangrijke weetjes

De hond is een roedeldier. Elke hond, ongeacht welk ras, heeft sociale contacten met andere honden nodig. Met regelmaat voldoende lichaamsbeweging en sociale contacten met soortgenoten zijn van groot belang voor het welzijn van een hond.