Nieuws

Op deze pagina hou ik u op de hoogte van belangrijke en speciale dingen.

Geboorte Zoon Luc! 

Op 7 april 2022 zijn wij trotse ouders geworden van onze kleine man Luc!

Zwangerschapsverlof

Vanaf eind februari tot halverwege juni ben ik met zwangerschapsverlof en zal de uitlaatservice tijdelijk worden overgenomen door Jolien. Jolien is mijn zusje en liep altijd al heel vaak mee met haar eigen hondje Mila. Mocht u in die periode de bus zien rijden, dan zit Jolien er in en op de sommige dagen samen met Karlijn. Heel fijn voor de hondjes dat alles gewoon doorgaat!

 

Het is even wennen, maar hij is nog steeds groen!  Mijn oude ‘lawaai makende, rammelende’ fordje, in geruild voor deze groene machine!

Sticker volgen nog! 🙂

 

 

WEILAND GEVONDEN!

Sinds een aantal maanden mag ik gebruik maken van een stukje land,
wat ik aan het omtoveren ben tot hondenspeeltuin.
Zo kunnen de hondjes lekker vrij spelen, komen er geen lijnen aan te pas.
En hoef ik me geen zorgen te maken dat ze weg kunnen lopen.
Zo ook hebben we dan geen last van verkeer, kortom een stuk veiliger.

Voor foto’s en filmpjes wil u verwijzen naar de instagram of facebook van Ellen Loopt Mee.

 

HELP! 

Ik ben op zoek naar een stuk weiland/ grasland waar ik een mooie hondenspeeltuin kan creëren. Zodat de honden die normaal gesproken niet los kunnen tijdens de wandelingen ongeacht welke reden ook los kunnen. Zodat zij ook lekker kunnen spelen met de rest en ik me geen zorgen hoef te maken dat ze weg kunnen lopen.

Bent u nu iemand die een stuk grasland over heeft of weet u iemand met een weiland dat niet gebruikt word? Laat me het weten! Dan komt ik graag in contact met diegene! Alvast bedankt!

LET OP!

Per 1 Januari 2019 gaat de prijs omhoog voor de groepswandeling. Maar ook voor de korte wandelingen. Prijzen voor wandelingen in het weekend en of feestdagen hebben ook een eigen prijskaartje gekregen.

 

ELLEN LOOPT MEE BIJNA VOL!

Dit is nog steeds van toepassing ( 31-08-2020) 

Wie had dat gedacht, binnen 2 jaar bijna elke wandeling helemaal vol. Alle plekjes in de bus bezet? Eerlijk gezegd, had ik dat persoonlijk niet verwacht. Het komt er dus op neer, wie nog een plekje in de bus wil voor zijn of haar hond moet er snel bij zijn. Op dit moment heb ik alleen nog maar plek op de woensdagen voor de groepswandelingen.

Anders komt u op de wachtlijst, zodra er een hondje afgemeld word of om welke reden dan ook niet meer mee kan en of gaat, hoort u dat.

Liefs. Ellen

 

14-5-2018 vrije dagen/ vakantie 

Het is alweer een tijdje terug, dat er op deze pagina iets nieuws staat geschreven. Dus bij deze. Als je weet wanneer je op vakantie gaat, zou je dat dan ook zsm aan mij door willen geven? Dat om miscommunicatie tegen te gaan.

Mijn vakantie is van 15 t/m 30 september.  Wilt u daar ook rekening mee houden? Alvast bedankt !

 

24-10-2017 Feestdagen 

Het is misschien nog iets aan de vroege kant, maar op maandag 25 december, dinsdag 26 december, woensdag 27 december, maandag 1 januari zal er geen uitlaatservice zijn in verband met de feestdagen! Iedereen alvast fijne feestdagen! En we staan weer paraat de 2e van januari.

Daarnaast in week 3 zal er ook geen uitlaatservice zijn in verband met vakantie. Van 13 tot en met 21 januari zal ik afwezig zijn.  Vanaf maandag de 22e van januari staan we weer paraat!

25-9-2017 Nieuwe bus 

Hoe hard kan het gaan? Alweer uit mijn eerste busje gegroeid. Ik merkte dat mijn eerste busje al gauw te klein werd. Vandaar dat ik een nieuwe bus heb aangeschaft, hierin heb ik meer ruimte voor bepaalde spullen die ik elke dag mee wil hebben met de wandelingen. Ook heb ik een paar extra hokken er bij in. Zo neem ik tegenwoordig jonge honden mee in een puppy buggy. Zo kunnen we én spelen en uitrusten tijdens de wandeling. Want een jonge hond mag nog niet zo ver wandelen als een volwassen hond. Genoeg ruimte in deze bus! De stickers komen er nog op, maar volgens mij val ik al genoeg op met deze kleur 😉 . Zodra de stickers erop zitten,  zal ik een foto plaatsen op de site, en mijn facebook en instagram pagina!

13-9-2017 Vakantie 

Week 38 is Ellen Loopt Mee even afwezig. Dan heb ik zelf een weekje vakantie. Mocht je nog vragen hebben of info willen? Stuur me gerust een appje of een mailtje? Geen idee of ik direct reageer of kan reageren, maar ik lees de berichtjes wel.

13-9-2017 PUPPY’s 

De afgelopen tijd heb ik achter de schermen nog iets leuks mogen doen. Een klant had een nestje met puppy’s waar ik wekelijks even kwam kijken of alles nog goed ging, de moeder hond uitlaten, water bijvullen, eten geven. Mocht je dus in nood zitten als het gaat om speciale aandacht wat betreft puppy’s kan je me altijd een berichtje doen !

Hoe leuk is het om te zien hoe de puppy’s zich de eerste 8 weken ontwikkelen nadat ze naar hun nieuwe baasje gaan. Van de oogjes en de oortjes nog dicht, naar piepend mama hond zoeken, spelen, onbenullig zijn en knuffelen, heerlijk dat ik dat heb mogen mee maken!

20-6-2017 REUEN EN CASTRATIE 

Vanaf vandaag (20-6-2017 ) heb ik de algemene voorwaarden een beetje aangepast. Wat heb ik aangepast? De honden ( reuen ) die zich vanaf nu aanmelden moeten vanaf 1 jaar worden gecastreerd. Is uw hond ouder dan 1 jaar maar nog niet gecastreerd, raad ik het aan om hem toch te laten helpen. Waarom is dit? Dit is omdat bij niet gecastreerde reuen de hormonen een hele groot rol spelen bij het gedrag wat ze laten zien. Vaak is dat negatief. Door ze te laten castreren, kan dat negatieve gedrag afnemen en stoppen. En daarbij is er geen kans meer op dat er puppy’s komen. Mocht er heel toevallig een keer een teefje mee gaan, die tegen de loopsheid aan zit of het net is, gedragen reuen die niet gecastreerd zijn heel anders. Daarbij worden loopse teven niet meegenomen in de groepswandelingen. Dit is allemaal uit voorzorg.

U kunt uw hond ook chemisch laten castreren. Wanneer je jouw hond chemisch laat castreren onderdruk je de werking van zijn testosteron hormonen die door de teelballen worden afgegeven. De hormonen worden onderdrukt door het chemisch stofje dat de dierenarts hiervoor gebruikt. Het heeft daardoor ongeveer hetzelfde effect als castratie. Het grootste verschil tussen de traditionele methode en een chemische castratie is dat een chemische castratie niet blijvend is, wanneer het is uitgewerkt keert alles weer terug naar het oude.

Ongecastreerde reuen die zich vanaf nu aanmelden kunnen niet mee met de groepswandeling. Daarin tegen kunnen we misschien een andere oplossing vinden, zoals een individuele wandelingen.

Een chemische castratie is werkt meestal 6 maanden. Mocht u hier vragen over hebben, kunt u mij altijd berichten, maar voor meer info over de ingreep kunt u toch beter uw dierenarts vragen ;).

 

21-4-2017 GECOACHT WORDEN

Zoals jullie allemaal hebben kunnen lezen heb ik zelf 2 honden. Famke is bij de meeste mensen wel bekend, maar mijn Duitse Herder niet zo. Argus is een echte schat van een hond alleen is het zo gekomen dat hij mij wil beschermen. Oftewel hij ‘claimt’ mij. Alsof ik zijn bezit ben. En dat is heel frustrerend, vaak
kan ik niet normaal honden passeren zonder dat hij zich heel erg groot maakt (onnodig), en daarbij soms nog gaat grommen. Daarom zijn Argus en ik naar een gedragstherapeut/ coach geweest om te kijken wat we daar aan kunnen doen. Daar hebben ze ons ontzettend goed geholpen en gecoacht. Wat was het nu? Ik liet eigenlijk een beetje over me heen lopen, doordat Argus niet genoeg regels van ons kreeg, ging hij zich zo gedragen. Door gewoon kalm te blijven en niet gelijk in paniek raken bij het zien van een andere hond, wat ik vaak deed als ik met Argus liep, merk je al meteen verschil. Doordat ik zo gespannen ga doen, reageert de hond daarop. De hond houd je eigenlijk een spiegel voor. En ik wist heel goed dat zijn gedrag door mij kwam, maar ik wist niet meer hoe ik dat moest doorbreken. En nu we dat weten, hoeft hij mij en Famke niet meer te beschermen, maar andersom.

Wat ik die dag een paar keer te horen heb gekregen; Je krijgt niet de hond die je wilt, je krijgt de hond die je nodig hebt.  Dat geld voor mij zeker bij Argus, hij is mijn allereerste hond. En door hem ben ik zo gek geworden op honden. Hij heeft mij alles geleerd.

Hoe alles ook op rolletjes loopt met de honden die ik mee neem in de uitlaatservice, liep ik tegen wat dingen aan met mijn eigen hond. En nu we weten wat we eraan kunnen doen, gaan we een relaxed toekomst tegemoet.  Mochten jullie ook tegen dingen aan lopen met uw hond? Schaam u niet en maak een afspraak met een gedragstherapeut, u heeft er na die tijd echt veel meer gemak van!  Ik ben geholpen door het team van Anniek Winters. Echt de moeite waard om even op te zoeken! 😉

 

20-4-2017 GESLAAGD! 

Vandaag te horen gekregen dat ik geslaagd ben voor de cursus op de Martin Gaus academie! De cursus Honden Uitlaatservice (HUS). De afgelopen maanden een aantal keer naar de academie voor heel veel informatie en materialen. De laatste keer hebben we met z’n allen een examen afgelegd, die dus met dikke voldoendes is afgerond! Dat wil zeggen dat Ellen Loopt Mee gecertificeerd is! Hier laten we het natuurlijk niet bij, zodra de tijd rijp is gaan we verder leren voor Kynologisch instructeur. En daarna voor gedragstherapeut.  Maar nu eerst genieten van de leuke hondjes in de wandelingen!